5 תחפושות שחובה שיהיו בארגז התחפושות שלכם

ילדים בגיל הרך אוהבים מאוד להתחפש ולשחק משחקי תפקידים. למשחק התפקידים/ משחק כאילו חלק חשוב בהתפתחות הרגשית של הילד. באמצעות המשחק ניתנת לילדים ההזדמנות לעבד תכנים מהמציאות, לבטא את רגשותיהם ולעסוק בבעיותיהם הרגשיות. במשחק יכול הילד לבטא או לפרוק רגשות אסורים, חלקם תוקפניים מאוד, יצרים מודחקים, חרדות או קונפליקטים פנימיים כמו: תוקפנות, כעס, תסכול ופחד. הוא מאפשר נרמול רגשות, שיום (נתינת שם לרגש) הבנת ועיבוד הרגשות, ובכך מאפשר שיווי משקל רגשי. 

אז אחרי שהבנו כמה זה חשוב, ואנחנו רוצים לעודד אותם לשחק משחקי תפקידים, בואו נדבר על איזה תחפושות חובה שיהיו בארגז התחפושות שלכם כדי שיאפשרו לכל הקסם הזה לקרות:

מכשפה (אפשר גם מכשף) – פחדים 

המשחק מאפשר לילד להיחשף למקור הפחד ולהתמודד איתו באופן עקיף. כאשר הילד משחק את מושא הפחד ניתנת לו השליטה לה הוא זקוק בהתגברות על הפחד. ( לעומת מצב בו האחר משחק את המכשפה ואז הוא חש חוסר שליטה, ומשחזר את תחושת הפחד, דבר המקשה עליו להתמודד איתה)  המכשפה מייצגת את עולם הפחדים ויכולה לעזור לילד לבטא דרכה פחדים גם ממקור אחר. 

רוצים לעזור לילד שלכם להתמודד עם הפחד ? כאשר הילד משחק את המכשפה לעיתים ההורים מראים שהם לא מפחדים בכדי לתת דוגמא לילדים, אך למעשה מה שהילד זקוק זה להרגיש שזה בסדר לפחד, ולכן כדאי שההורה ישחק כאילו הוא פוחד ממנה. ההתערבות של ההורה יכולה לנסות להציג את המכשפה באור אחר, לדוגמא לשאול אותה אם גם היא מפחדת ממשהו, ובכך לתת לילד לראות את המכשפה כדמות עם רגשות, חששות בעצמה, דבר אשר עוזר בהתמודדות עם הפחד. 

פיראט- חלקים תוקפניים

 המשחק מאפשר לילד לבטא בעולם הדמיון תוקפנות ואגרסיות שהוא אינו יכול לבטא בדרך אחרת. הילד יכול להרשות לעצמו מעשים שאסורים עליו במציאות. הוא יכול להילחם, ולפרוק את תוקפנותו בלחימה.

 ביטוי התוקפנות במהלך המשחק מעורר לעיתים קרובות במבוגרים אי נוחות ורצון להסיט את המשחק למקומות רגועים חיוביים ושלווים, אך עלינו לזכור כי התוקפנות קיימת בילד, היא טבעית ונורמלית, והמשחק מאפשר לתעל אותה לערוצים לגיטימיים שאינם פוגעים בילד או באחר. 

קוסם- המשאלות שלנו, חלומות 

מי מאתנו לא היה רוצה שרביט קסמים שיגשים לנו את כל המשאלות? ככל שהילדים נחשפים יותר ויותר לעולם הם מבינים את המגבלה, את האין, את האי אפשר. הבנתם הגוברת של הילדים שהם אינם כל יכולים, מובילה לחרדה. המשחק מסייע לילדים להתמודד עם הבנה זו, הוא מעניק להם אוטונומיה ותחושה של היותם בשליטה בעודם משחקים במרחב הבטוח. כאשר ניתנת לילד ההזדמנות במשחק להיות קוסם, הוא יכול לעשות קסמים ולהפוך "אין" ל"יש". וגם אם זה לא באמת ורק בכאילו, עולמם הפנימי זוכה לתחושה שהכול אפשרי. 

במשחק יכול הילד לבטא משאלות כמוסות שאינן ניתנות להגשמה במציאות. דרך השיח עם דמות הקוסם ניתן לעסוק בשאלות: מה החלום שלי, מה המשאלה שלי, מה הייתי רוצה שאין לי (מראה פיזי, תכונות אופי, יכולת)

מלך/מלכה – שליטה 

אחד האתגרים בלהיות ילד זו התחושה של חוסר השליטה. הילד נדרש להתאים את עצמו למשפחה/לגן ומסתובב עם תחושה שכל היום מחליטים עבורו לאן הולכים, מה עושים, מתי מסיימים. כאשר ניתנת להם ההזדמנות במשחק להיות בכאילו מלך, הילד חש את השליטה שהיה רוצה לחוש, הוא ראש הממלכה והוא הקובע, המחליט, הוא אומר לכולם מה לעשות. תחושת השליטה שהוא מקבל במשחק מאפשרת לו לעבד את הרגשות של חוסר השליטה שהוא חש ביום יום,. היכולת לשנות את המתרחש בהתאם לצרכיו ורצונותיו מחזקת את תחושת הביטחון של הילד.

ליצן- להעז ולומר הכל  

שתפו
גלילה למעלה